Bistecca ala puttanesca

Vrij vertaal: hoeren biefstuk

Voor dit gerecht kan je beter niet de beste biefstuk gebruiken, bv. entrecote werkt heel goed.

ingredienten:

  1. sjalot of ui
  2. knoflook
  3. aantal filets ansjovis
  4. blik hele tomaten
  5. handje olijven
  6. wat kappertjes
  7. kwart bouillonblokje
  8. peper/zout
  9. heel weinig chili poeder
  10. wat peterselie

Sjalot/uit snipperen en langzaam laten fruiten. Gelijktijdig in een andere pan het vlees bakken.
Ansjovis en knoflook snijden en meefruiten. Tomaten toevoegen en ietwat snijden.
Het is de bedoeling dat je later nog stukken tomaat tegenkomt, dus niet fijn snijden.
De olijven halveren, en samen met de kappertjes toevoegen, en het bouillon blokje.

Het vlees laten rusten, en daarna in strips snijden, en aan de saus toevoegen.
Snij wat peterselie en toevoegen, en wat gebruiken als garnering.

Peper/zout op smaak toevoegen, en heel klein beetje chili, om het een beetje kick te geven.
Wees voorzichtig met zout, door de olijven, kappertjes en ansjovis, is er heel weinig zout nodig.


Posted

in

by

Tags: