Bladerdeeg pasteitje met kipperagout
Voorbereiding
Oven verhitten op 200 gr.
Bereidingswijze
Snij de kipfilet in kleine stukjes.
De kip ca. 5 min. koken in 400 ml water met het bouillonblokje. kookvocht bewaren.
Smelt 50 gr boter, en doe hiermee het bladerdeeg invetten.
Bladerdeeg in vieren delen, en een bakje maken m.b.v. een 7 cm koks ring. Duw het bladerdeeg naar beneden, en laat het over de rand hangen.
ca. 7-10 min. in de oven op 200 gr.
Smelt 50 gr. boter in een andere pan, en voeg de bloem toe, van het vuur halen, en tot een roux roeren.
Voeg al roerende het kookvocht toe, totdat de gewenste dikte bereikt is.
Voeg daar de kip toe, en breng de ragout op smaak met worcestershire saus, peper/zout en maggi.
De ragout serveren in de bladerdeeg bakjes.
Serveertips
Andere mogelijkheid is i.p.v. bladerdeeg bakje te maken:
de ragout in het bladerdeeg te doen, en de bladerdeeg dicht te vouwen tot een pakketje, en vervolgens afbakken in de oven.
ingredienten:
pakje bladerdeeg
125 gr. kipfilet
kippebouillon blokje
100 gr bloem
100 gr boter
1 tl worcestershire saus
peper/zout
scheutje maggi