Als je het vlees zelf snijdt, leg het dan eerst even in de vriezer, dan kan je gemakkelijker snijden
Bereidingswijze
Dressing:
doe de ingredienten in een kom of kopje en roer het even door. Laat het even staan.
Snij het vlees met een groot koksmes in dunne plakjes.
Met het mes de plakjes dunner maken door ze met het mes uit te smeren
Je kan natuurlijk ook de slager vragen te snijden, maar dan wel kort voor gebruik.
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekepan op hoog vuur. (5 minuten)
De plakjes vlees plat op het bord leggen, en rondom verdelen.
Doe er vers gemalen peper en zout over.
Strooi wat pijnboompitjes er overheen.
In het midden een handje ruccola leggen, werk het omhoog.
Met een lepel wat balsamicodressing er overheen. (Niet teveel, een halve eetlepel per bord)
Rasp een beetje citroenschil over het geheel, en maak het af met geraspte Parmezaanse kaas.
ingredienten:
Ossehaas, haasbiefstuk of rosbief (100 gr per persoon)
Ossehaas of goede biefstuk is klassiek, maar in principe kan je elk soort vlees gebruiken, zoals bv.kip, kalkoen, Parma- of Coburger ham.
ruccola
pijnboompitjes
Parmezaanse kaas (Parmegiano Reggiano)
peper/zout
dressing:
balsamicoazijn 2 el.
olijfolie 4 el.
grove mosterd 1 tl.
honing 1 el.
citroensap van halve citroen
peper/zout