Gegrilde zalm met Courgette-risotto

Gegrillde zalm met heerlijk zachte Courgette-risotto.
Bereidingswijze
Courgette en champignons in kleine stukken snijden.

Kook het water, en voeg tuinkruiden bouillonblokje toe.

Verhit de pan met wat olijfolie, en de courgette/champignons/knoflook laten aanzweten.

rijst mee laten zweten, en glas witte wijn toevoegen.

citroenschil raspen, en een beetje citroensap toevoegen.

risotto afmaken:

voeg bouillon toe totdat de rijst net niet onder water staat, doorroeren, en zachtjes koken totdat het water opgenomen is. dit blijven herhalen. ca. 30 minuten zachtjes koken.

Op het laatst de roomboter toevoegen en doorroeren.

De rijst wordt niet droog, maar blijft een beetje klef, en is zacht en romig.

De zalm insmeren met een beetje olijfolie en kruiden (bv. dille) en in een paar minuten in de grillpan.
Serveertips
Schep de risotte met een spatel luchtig in een theekopje, zet die ondersteboven op het bord, en trek het kopje omhoog.

Je hebt nu een torentje van rijst, voor naast de zalm.

garneren met citroen.

ingredienten:

400 gr zalmfilet
200 gr. risotto rijst
courgette
een handje champignons
teentje knoflook
glas witte wijn
olijfolie
25 gr. roomboter
peper/zout
citroen
1 liter gekookt water
tuinkruiden bouillonblokje

Scroll to Top