Kook de tagliatelli volgens de aanwijzingen. Voeg een beetje olijfolie toe aan het water.
Maak een pesto in een keukmachine/snijder met de olijfolie en sap van een halve citroen, en de bascilicum, koriander en knoflook.
De pesto door de tagliatelli scheppen.
Wrijf de zalm in met de zalmkruiden en een beetje olijfolie, en in ca. 4 min. rondom grillen.
zalm grillen:
Geen olie in de pan, alleen op de zalm.
Grillpan goed heet laten worden.
Altijd beginnen met de presentatie kant (vel boven dus)
1 minuut grillen, daarna 20 gr. verschuiven en weer 1 minuut. Hiermee krijg je een ruitjes effect.(X)
Dit herhalen voor de andere kant.
Eerder tekort grillen dan te lang, de zalm mag rose van binnen zijn.
let goed op de timing, tagliateli is snel koud, zorg dat de tagliatelli en de zalm gelijktijdig klaar zijn.
Serveertips
Op een bord een bedje neerleggen van Tagliatelli. De ham in stukjes er overheen.
De zalm er bovenop dit bedje serveren.
Gebruik de andere helft van de citroen voor garnering.
Eventueel een beetje room er overheen.
ingredienten:
200 gr. zalm
zalmkruiden of dille
150 gr. tagliatelli
verse bascilicum
verse koriander
1 citroen
1 el olijfolie
teentje knoflook
paar plakjes ham (bv. parma,coburger)