Gegrillde Biefstuk Carpaccio

We kennen allemaal natuurlijk wel Carpaccio als voorgerecht- de smaken van mooi vlees, ruccola, pijnboompitten en parmezaanse kaas, met een balsamico dressing zijn een hemelse combinatie.

Op een dag had ik zin in carpaccio, maar niet als voorgerecht. Ik had een mooi stukje biefstuk liggen, en toen bedacht ik mij dat dit hetzelfde soort vlees is als in het bekende voorgerecht.

Ik besloot er een hoofdgerecht van te maken, het is een gegrillde biefstuk geworden, met een aioli van balsamico. Het liefst heb ik er een mooie risotto bij, maar frietjes gaat natuurlijk ook prima!

Bereidingswijze
Maak eerst de aiolie (dit is in feite gewoon mayonaise met knoflook):

Blend de 2 eierdooiers met de Blender of staafmixer, samen met de mosterd en azijn.
dit een flinke tijd blenden, er onstaat een dik papje. tijdens het blenden langzaam de olie toevoegen waardoor er een mooie mayonaise ontstaat. Wacht steeds even totdat de olie opgenomen is.

knoflook uitpersen en toevoegen, en op smaak brengen met peper,zout,worcestershire sauce.
laat het even in de koelkast staan, dan stijft het nog wat op.

pijnboompitten even verhitten in een droge koekepan.

Biefstuk grillen:
Ik doe dit graag zo (ondanks dat alle chefs het anders doen!):
plet wat zwarte peper korrels, en wrijf deze in de biefstuk, samen met wat zeezout.
duw de peper in het vlees, en doe er wat olijfolie over.
daarna op heet vuur grillen in de grillpan.

Elke kant even aandrukken op de grill, en op een kwart baktijd ongeveer 15 graden draaien, zodat je een mooi ruitjes motief krijgt. Na het grillen de biefstuk warm houden in alufolie voor ca. 5 minuten, voor het opdienen.

Doordat de peper/zout al voor het grillen op het vlees zit, krijgt het een ietwat krokant korstje, en wordt je af en toe aangenaam verrast door de stukjes peper die je tegengaat komen.

opdienen:
plaats de biefstuk op het bord
doe er de pijnboompitten over
daarna de aioli, niet teveel
doe er ruccola over,
en rasp daarna wat parmezaanse kaas erover.

ingredienten:

-mooi stukje biefstuk
-ruccola
-pijnboom pitten
-parmezaanse kaas
-peper korrels
-zeezout

aioli:
2 eierdooiers
1 teentje knoflook
1 el balsamico azijn
1 tl dijon moster
6 el zonneboem olie
beetje worcestshire sauce
peper
zout

Scroll to Top