Ingrediënten
- 4 kipfilets
- 90 gram zongedroogde tomaatjes in olie in kleine stukjes
- 1 glas droge witte wijn
- 30 gr vers geraspte Parmezaanse kaas
Grana Padano - zwarte peper en zeezout uit de molen naar smaak
- 250 gr crème fraîche
- 1 tl basilicum, oregano, en tijm ( of 3 tl Italiaanse kruiden)
- 3 teen knoflook geperst
- boter en olie om in te bakken
- 1 mespuntje chilipoeder, of gerookte paprikapoeder
- 1 handje verse basilicum gescheurd
- wat peterselieaanvullend:
- champignons
- gebakken ontbijtspek
- halve tl mosterd
Bereidingswijze
- Stel de oven in op180 graden
- Droog de kipfilet met keukenpapier en bestrooi met peper en zout. Smelt een klontje boter en voeg 1 el olijfolie toe. Bak de kip aan elke kant een drietal minuutjes goudbruin.
- Haal ze uit de pan en hou ze warm onder aluminiumfolie.
- Voeg nog een klein klontje boter toe en laat smelten. Bak de kruiden met een mespuntje chilipoeder en de knoflook één minuutje.
- Voeg de wijn, crème fraîche, zongedroogde tomaatjes en de geraspte kaas toe. Breng aan de kook en laat het geheel dan op een laag vuurtje indikken.
- Leg de kipfilets in een Ovenschaal en giet de saus eroverheen. Laat een 25- 30 tal minuten garen in de oven.
- Werk deze Goddelijke oven kip af met wat verse basilicum en serveer met pasta naar keuze en een frisse salade.
bron: smulweb