Hongaarse goulashsoep

De enige echte Hongaarse goulash soep…
Voorbereiding
Paprikas, uien en aardappelen in kleine stukken snijden.

Rundvlees in kleine stukken snijden en bestrooien met peper/zout.

Verhit de pan met boter, en bak het vlees bruin aan. Voeg de knoflook/uien/paprika toe.

na 5 min. bakken handje bloem toevoegen en doorroeren. Wijn erbij.

Water/bouillonblokje en de rest toevoegen tot de pan vol is.

De soep ca. 2-3 uur zachtjes laten koken.

tip: als je de hoeveelheid vocht lager houdt, dan wordt het gewone goulash, om bv. als hoofdmaal met bv. rijst te serveren.

ingredienten:
300 gr. rundvlees
2 paprikas
2 rode uien
4 aardappelen (stevig)
glas rode wijn
teentje knoflook
handje bloem
vleesbouillon blokje
pak tomaten
tomatenpuree
theelepel paprikapoeder
een beetje chilipoeder
peper/zout
30 gr. boter