Kip abodo

Kip Abodo is een Filippijns gerecht, langzaam gekookte kip of varkensvlees in soya/azijn saus.
Net als veel streekgerechten is dit een basis recpt, waar je eigen variaties op kan maken, of aan kan toevoegen.
Zoals bv. toevoegen van paprika.
Bereidingswijze
Dit is een éénpans gerecht.

Ui en knoflook snipperen en bruinen met wat olie in een wok of pan.

Laat het vlees in grote stukken, en die rondom bruin bakken in de wok. Haal het vlees tijdelijk eruit.

Stem de hoeveelheid suiker af op de soya saus, tot er een zoetzure saus ontstaat.
Voeg de azijn, soya, water, citroensap, laurierblaadjes, en kurkuma toe, doorroeren en aan de kook brengen.

Als het geheel weer aan de kook is, het vlees weer toevoegen, en 30 min. langzaam laten sudderen.

De saus zal inkoken, en op smaak brengen met peper/zout.

Op het laatst het vlees heel kort in olie rondom bakken, zodat er een korstje ontstaat.
Pas hier mee op, te lang doorbakken kan het vlees te droog maken.

Het vlees serveren met wat saus erover.
Serveertips
Serveren met witte rijst.

ingredienten:
Halve ui
teentje knoflook
250-300 gr. kip
1/4 kop soya saus
1/2 kop azijn
1 kop water
sap van 1 citroen
1 el bruine suiker
3 laurier blaadjes
1 tl kurkuma
peper/zout
olijfolie

Scroll to Top