Kip Suzette

Voorbereiding
Dit gerecht is gebaseerd op Crepes Suzette, een heerlijk nagerecht.
Bereidingswijze
Snij de kipfilet in stukken, en betrooi met peper/zout.
snij de paprika.
segmenteer de sinasappelen.
De kip bakken in boter, voeg knoflook en paprika toe.
als de kip gaar is, uit de pan halen.
voeg de suiker toe (in dezelfde pan), en laat die carameliseren.
sinaasappel segmenten toevoegen, en een scheut grand marinier. (laat de alcohol verdampen)
het geheel tot saus afmaken met een scheutje slagroom.
De kip serveren op een schaal met de saus er overheen.
Serveertips
Serveren met gebakken aardappelen of rijst.

ingredienten:
400 gr. kipfilet
2 flinke sinaasappelen
1 paprika
50 gr. suiker
scheut grand marinier
teentje knoflook
halve uitgeperste citroen
peper/zout
scheut slagroom


Posted

in

by

Tags: