Kipfilet in tomaten-balsamicosaus

Gemakkelijk en snel gerecht
Bereidingswijze
Snij de kipfilet in stukken en bestrooi met peper en zout.

Bak de kip in boter en olijfolie.

Snij de uien in ringen, en de knoflook, en aan de kip toevoegen.

Na ca. 5 min. afblussen met balsamico azijn, en deze even laten inkoken. Voeg daarna de rest toe. (bouillonblokje met de hand vermalen)

Op smaak brengen met peper/zout, en 10 min. zachtjes laten koken.

ingredienten:
300 gr kipfilet
boter en olijfolie
2 uien
1 teentje knoflook
3 el balsamico azijn
1 glas rode wijn
peper/zout
1 rundvlees bouillonblokje
1 blikje tomatenstukjes of gepelde tomaten in saus
1 tl bruine suiker
4 el tomatenketchup (Heinz)
tijm
gemalen laulierblad
paprikapoeder

Scroll to Top