Macaroni met zalm en tonijn

Bereidingswijze
Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op het pak.

Snipper de knoflook.

Snij de courgette en champignons.

laat het blikje tonijn uitlekken

snij de zalmfilet.

Fruit de knoflook, courgette en champignons met een beetje olijfolie in een koekepan.

Witte wijn en visbouillion toevoegen en even in laten koken. Voeg daarna de room toe.

Op smaak brengen met sap van de halve citroen en peper/zout.

De tonijn en zalm toevoegen, en mee laten koken.

De saus ongeveer 10 min. laten koken.
Een el maizena in een half kopje water roeren, en voorzichtig een beetje aan de saus toevoegen/roeren totdat deze bindt.

Op het laatst de basicilum fijn hakken en toevoegen.
Serveertips
Macaroni in een rondje op het bord serveren, met de saus in het midden of er over heen.

Evt. erbij serveren:

Stukjes stokbrood schuin snijden, bestrooien met olijfolie en kaneel, en 10 min. in de oven of grill.

ingredienten:

150 gr. macaroni
100 gr. zalmfilet
blikje tonijn
100 ml room
glas witte wijn
half blokje visboullion
halve courgette
5 champignons
teentje knoflook
halve citroen
peper/zout
olijfolie
een paar takjes basilicum
el maizena