Mascarpone-kwarktaart met balsamico-aardbeien

Smelt 30 gr. roomboter in een kleine pan.
breek de bastognekoeken met een vijzel (of de achterkant van een fles, gaat ook goed), en daarna in een Blender verpulveren.
haal de pan van het vuur, en voeg het koekmengsel in de pan met boter, en even goed doorroeren.

doe het bakpapier op de bodem van het bakblik, en doe het koekmengsel hierin. Met een lepel verdelen tot een gladde, dunne bodem. Let op dat de bodem overal even dun is; minder dan een halve cm.

Aardbeien schoonmaken, de helft in een schaaltje doen, en wat suiker er over strooien. ca. half uur laten trekken, daarna balsamico-azijn erover doen, en nog een uur laten trekken.

De andere helft van de aardbeien pureren in een blender.

slagroom met wat suiker kloppen met de mixer, en voeg de kwark en mascarpone toe. Rasp wat schil van de citroen, en voeg ook het sap van de citroen er aan toe. (Door het citroensap wordt het kwarkmengsel dikker)
Vanillestokjes uitschrapen en toevoegen.
Mix het nog 1 minuutje door.

Het mengsel op de bodem verdelen in het bakblik, en 1 uur in de koelkast zetten.

Serveer de balsamico-aardbeien op de taart, de gepureerde aardbeien gebruiken als saus/garnering er omheen.

ingredienten:
250 gr. mascarpone
125 ml slagroom
250 gr. volle kwark
1 citroen
2 vanillestokjes
bakje aardbeien (500 gr)
balsamico-azijn
suiker
half pak bastognekoeken
25 gr. roomboter