Pão de Qeijo (chipas)

Brasiliaanse kaasbroodjes. Chipas
Bereidingswijze
Kort het water,melk,olie koken.

Doe de povilho in een grote kom, maak een kuiltje en doe daar het water/melk/olie mengsel in.

Met de handen kneden.

Kaas en ei toevoegel, kneden tot een mooie, stevige bol deeg.

Rol tussen je handpalmen kleine bolletjes van ca. 3-4 cm, en plaats ze op een ingevette ovenplaat.
Serveertips
Opmerking:

Cassave is van nature glutenvrij, en is een prima vervanger om broodproducten te maken voor diegene die een gluten allergie hebben, of ziekte van Crohn/Colitus.
Bron
Brasilie

ingredienten:
100 ml water
100 ml melk
3 el olie
1 tl zout
220 gr. Povilho doce (bloem van cassave wortel)
120 gr. Geraspte kaas
Waar koop je povilho?

Dit koop je bij een Brasiliaanse toko, bv.
http://www.finalmentebrasil.nl/
http://www.euroafrica.nl/


Posted

in

by

Tags: