Pasta met gerookte zalm en courgette

Kook de pasta.

ondertussen maak je de saus.
begin met de witte wijn in een pan op hoog vuur, laat de alcohol verdampen.
voeg 150ml room toe, en laat het doorkoken, voeg het halve boullion blokje toe.
snij de courgette en voeg toe, en ook de kaas.

als de saus nog erg dun is, maak het wat dikker met een eetlepel bloem, of wat maizena.
op smaak brengeng met peper/zout en evt. wat worcestershire sauce.
pas op: de zalm en kaas zijn al zout, voeg niet te veel toe!

snij de gerookte zalm in stukjes en voeg toe aan de saus. laat het heel kort koken, ongeveer 30 seconden.
de zalm heeft maar heel weinig nodig.

Pasta afgieten en bij de saus voegen, afmaken met de peterselie.

ingredienten:
Pakje gerookte zalm
pasta (macaroni, spaghetti, penne, lasagne, etc)
halve courgette
room
glas witte wijn
half boullion blokje (kip)
50 gr. parmezaanse kaas
peterselie