Pittige kip met Pita broodje

Bereidingswijze
Pitabroodjes verwarmen in de oven.
Kip, ui en paprika in stukken snijden.
Marineer de kip in een schaaltje met de olijfolie,ketjap,citroensap,knoflook,kruiden en laat dit min. 10 intrekken.
Ui en paprika snijden.
Het vlees bakken in een pan met een beetje boter en een deel van de marinade, na een tijdje de ui/paprika toevoegen, en even mee laten bakken.
Serveertips
Pita broodjes vullen met vlees/ui/paprika mengsel.
Voeg wat sla (bv. ruccola) toe in het broodje, en maak met het restant een salade erbij.
Serveer er pindasaus bij (ook op mijn pagina)
Garneren met bv. een tomaatje.

ingredienten:
4 Pita broodjes
200 gr. Kipfilet
rode ui
Paprika
2 el olijfolie
1 el ketjap
citroen (sap)
teentje knoflook
kruiden (zie onder)
ijsbergsla of gemengde salade

kruiden:
Kerrie
Ketoembar (gemalen korianderzaad)
Djinten (gemalen komijnzaad)
Sambal naar smaak

Mag natuurlijk ook een andere combinatie van kruiden zijn. Neem over het algemeen niet meer dan 3 of 4 kruiden, en laat er 1 het hoofdkruid zijn. Dus bv. 1 EL kerrie, en een mespuntje van de andere 2.

Scroll to Top