Recipies

Chebureki

Heerlijke snack die ik in Rusland heb leren kennen.
Wordt meestal als snack of bij de borrel gegeten, met wat creme fraiche. (de Russen hebben overal creme fraiche bij)

 

deeg:

  • 500 gr. bloem
  • 1 kop water
  • 4 el olijfolie
  • scheutje vodka
  • zout

gehakt:

  • 500 gr. gehakt
  • peterselie
  • gesnipperde ui
  • knoflook

Deeg:

Alles mengen en het deeg goed kneden, daarna min. 30 minuten in de koelkast in klingfilm.

Daarna uitrollen met de deegroller, tot ca. 3 mm.  Maak er rondjes uit van ongeveer 12 cm.

gehakt:

Alles mengen en zacht bakken in een koekenpan. overtollig vocht mag weg.

 

Doe een schepje gehakt op het deeg, over de helft van het deeg. sla de andere helft er overheen, druk het goed aan, en met een vork de randjes inkepen.

Daarna bakken in plantaardige olie middelhoog vuur, voor 6-7 minuten.