Recipies

Nasi goreng

Zelf gemaakte nasi

Kook de rijst.

Leg de punt paprika op open vuur of een hete grill. Ongeveer 10-15 minuten, en ja- hij verbrandt, maak je geen zorgen, dit komt goed. De paprika wordt zo nog zoeter.

Snij de kipfilet in stukjes en inwrijven met peper, zout, halve tl kerry, 1 tl smoked paprika poeder.

Ca. 8 minuten bakken in een wok.

Ui en knoflook snipperen en meebakken.

Halve prei wassen en in ringen snijden, deze max 1,2 minuten meebakken.

De rijst toevoegen in de wok.

Daarna:

Kruiden: laos, ketoembar, djinten, zout

Ca. 50ml zoete ketjap

De punt paprika schoonmaken (zwarte verwijderen). Dit is even een handigheidje. Leg de paprika op een snijplank en schraap zoveel mogelijk af met een koksmes.

Snij de uiteinden eraf, en was de resten zwart eraf onder de kraan.

Daarna reepjes snijden en toevoegen.

Serveren met:

  • Pindasaus
  • Kroepoek
  • Spiegel ei

Ingredienten:

  • 200 gr. Surinaamse rijst
  • 200 gr. Kipfilet
  • Halve prei
  • Ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Punt paprika
  • Halve tl laos
  • 1 tl ketoembar
  • 1 tl djinten
  • 50ml ketjap
  • Peper/zout
  

tip: koop de kruiden bij een aziatische toko.