Recipies

Spaanse tortillia

Echte spaanse tortillia met aardappelen en ei

Schil de aardappelen, was ze, en snij ze in plakjes van een halve cm.

In een koekepan bakken in ruim zonnebloemolie, zodat de aardappelen net bedekt zijn. Ongeveer 10 minuten niet te hard bakken/frituren.

6-8 eieren in een ruime schaal en even roeren. (niet teveel)

Voeg nu de aardappelen toe aan de eieren, en schep het even door.
Laat dit mengsel minstens 15 minuten staan.

De koekepan flink verhitten, en doe er wat boter in.
Voeg het aardappel/ei mengsel toe. Zet het gas daar lager, moet juist niet te hard bakken.

Met een spatel de randen ietwat los steken.

omdraaien:
Neem een groot, plat bord, en leg die op de koekepan.
Pak een handdoek, en draai de koekepan en bord tesamen om.
Schud even en check dat de tortillia los komt.
Schuif de tortillia weer terug in de pan, nu voor de andere zijde.

Bak de tortillia niet te hard, en niet te lang, zomaar net gaar.
Het moet geen bruine omelet worden.

You must be logged in to submit a review.