Eenvoudige, feestelijk caketaart met een laagje custardpudding en chocoladetopping. De kinderen zijn er gek op!
Bereidingswijze
Cake
bak de cake volgens de aanwijzingen op het pak, en laat het daarna afkoelen.
Custardpudding
Voeg de custardpoeder en suiker toe aan de koude melk in een pannetje, met een garde goed roeren (voorkom klonten!) en verwarmen. Als het aan de kook raakt, wordt de pudding dik. Goed roeren en van het vuur halen.
Chocoladetopping
Verwarm en smelt de chocolade in een glazen kom op een pan met kokend water (=au bain marie), en tot een saus roeren. Al roerend de slagroom en eidooier toevoegen, en daarna de oploskoffie en vanillesuiker.
nb: het kokende water raakt glazen kom niet.
De cake over de lengte doormidden snijden.
Smeer op de onderste helft een laag van 1 cm custardpudding, en plaats de andere helft van de cake er weer bovenop.
Giet de chocoladesaus over de top van de cake, en smeer het uit over de bovenkant.
Versier de cake met kaarsjes, slagroom etc.
ingredienten:
Cake
200 gr. cakemeel
200 gr. suiker
200 gr. margarine
4 eieren
zakje vanillesuiker
Custardpudding
4 el custardpoeder
4 el suiker
200 ml melk
Chocoladetopping
100 gr melkchocolade
30 ml slagroom
1 eierdooier
1 zakje Amaretto oploskoffie
1 zakje vanillesuiker