Strawberry Shortcakes

Superheerlijk zomers toetje, de kinderen vinden dit ook heerlijk!
Voorbereiding
(deze voorbereiding kan gemakkelijk voor de hoofdmaaltijd worden gedaan)

Verhit de oven op 220 gr.

Meng de boter,suiker,bloem in een kom en kneed een deeg.

Strooi wat bloem op de ondergrond, en rol het deeg uit met een deegroller, tot een halve centimeter dik.
Snij met een ronde vorm koekjes uit van 5-7 cm. in diameter.
Per portie heb je 3 koekjes nodig.(bodem,midden,en top)

De koekjes in 8-10 min. bruin bakken in de oven, en af laten koelen.
Bereidingswijze
Mix de yoghurt en de poedersuiker in een kom.
Was en snij de aardbeien in stukjes.
Begin elke portie met het onderste koekje, daarop het aardbeien/yoghurt mengsel.
Daar bovenop het middelste koekje, weer aardbeien/yoghurt, en het laatste top-koekje.
Doe bovenop wat slagroom, en bestrooien met wat poedersuiker.
Bron
BBC Ready Steady Cook (Lesley Waters)

ingredienten:
aardbeien
110g boter
55g kristalsuiker
110g zelfrijzende bloem
200g yoghurt*
55g poedersuiker
slagroom

*De 200g yoghurt is volgens het recept, dit wordt echter erg dun. (loopt eruit)
Een goed alternatief is om half yoghurt/kwark te nemen, of slagroom/mascarpone.