Aanrader! verassende sperzieboontjes met limoen en ketjap, met krokante aardappel erop.
Een apart, maar toch simpel gerecht, moet je echt eens proberen!
Bereidingswijze
Sperzieboontjes wassen/schoonmaken,
en in heet water in 3-4 min. pocheren.
Serveer de boontjes op een schaal, en pers de limoen er over uit, en ketjap er over, en bestrooien met peper/zout.
Aardappel wassen (schillen hoeft niet), en raspen. Geraspte aardappel in een handdoek opvangen, en het vocht eruit persen.(handdoek draaien)
Daarna in hete olie of frituurpan kort (1 min) bruin bakken. Laten uitlekken op keukenpapier.
Serveertips
Serveer de boontjes op een schaal.
op het laatste moment de gefrituurde, geraspte aardappel er overheen. (Deze moet krokant blijven)
recept gezien bij BBC/Ready steady cook.
ingredienten:
verse sperziebonen
sap van 1 limoen
2 eetlepels ketjap of sojasaus
1 flinke aardappel
peper/zout