Tomaten-risotto met en kip en gambas

omaten-risotto met en kip en gambas
dit gerecht is verassend lekker en snel klaar, zelfs met kip/gambas direct uit de vriezer
Voorbereiding
Dit gerecht is geinspireerd op deze gerechten:

Jambalaya: Gebakken kip met ham en Gambas

Portugese gambas in een tomaten-knoflooksaus
Bereidingswijze
Verassend lekker en snel klaar gerecht, zelfs de kip/gambas hoeven niet echt ontdooid te zijn.

Breng het water aan de kook. Voeg de witte wijn en bouillon blokje toe, en kook de kip hierin. Als de kip nog bevroren is, dan in zijn geheel koken, en na een paar minuten in grote stukken snijden.

Niet bevroren kip in stukken snijden.

Na 5 min. koken de tomatenblokjes en de rijst toevoegen, en weer aan de kook brengen.

Snij de champignons, courgette en knoflook, en voeg het toe aan de pan, en even doorroeren.

Het geheel op smaak brengen met peper/zout, klein beetje chilipoeder, worcestershire sauce, ketjap en citroensap.

Leg de (bevroren) gambas erop bovenop, duw ze onder, en verder niet roeren.

10 min. laten koken tot de rijst gaar is, en van het gas halen. Niet afgieten, daara nog even 5 min. laten staan in de pan.

De rijst blijft als een risotte vochtig, als het droog kookt, voeg dan een klein beetje water toe.

ingredienten:

100g kipfilet
6 gambas (bv. die diepvries van Lidl)
200 gr droogkokende snelkookrijst
100ml water
glas witte wijn
200gr gesneden tomatenblokjes met sap (half blikje)
half vlees bouillon blokje
citroensap
halve courgette
1 teentje knoflook
scheutje worcestershire sauce
1 tl zoete ketjap
peper/zout
chilipoeder


Posted

in

by

Tags: