Warme rijstsalade met botersaus

Kook de rijst volgens het voorschrift.
kook de eieren hard.

Snij de ijsbergsla, en laat op temperatuur komen. Je wilt deze niet te koud, maar op kamertemperatuur.
Doe alles in een ruime schaal.

maak de saus/dressing:
in een kleine pan smelt de boter, doe dit zachtjes, niet bruin laten worden.
haal t desnoods van t gas af.
meng de eetlepel bloem erdoor, en meteen roeren met een houten pollepel tot een mooie roux.
voeg het water en boullion blokje erdoor, laat het even doorkoken en roeren tot een mooie saus.
voeg de citroensap toe, breng het op smaak met peper/zout en en laat het een beetje afkoelen.
Zodra je de saus/dressing door de sla mengt, mag het best nog wel warm zijn, maar niet heet.

Pel de hardgekookte eieren, 2 stuks snijden in grove stukken en door de sla mengen, hou 1 ei over voor de garnering.

Meng de rijst, sla, en eieren door elkaar, en breng op smaak met wat zout en wat van de dressing (niet teveel)

Meteen opdienen na het mengen, de sla wordt warm na het mengen met de warme rijst.
Als dit te lang blijft staan, van wordt het prut en koud, en is het niet lekker meer.

ingredienten:
1 kopje rijst
halve ijsbergsla
3 eieren

saus/dressing:
30 gr. (echte) boter
1 el bloem
200ml water
half blokje tuinkruiden boullion
sap van een halve citroen
peper/zout

extra:
handjevol pijnboompitten
wat (kant-en-klare) croutons


Posted

in

by

Tags: