Heerlijke Zomerse Italiaanse tomatensalade, een toppertje op tafel!
Snij de knoflook.
Doe de knoflook,olijfolie,citroensap,azijn,witte wijn,mosterd in een schaal en tot een dressing roeren.
Op smaak brengen met peper en zout.
Tomaten en ui in ringen snijden en toevoegen.
Kruiden toevoegen
Je kan voor de kruiden kant-en-klare gedroogde italiaanse kruidenmix nemen, maar beter is natuurlijk bv. verse bascilicum.
Omscheppen en minimaal een kwartier laten intrekken, ideaal een half uur tot een uur.
Serveertips
Serveren als bijgerecht, of bv. bij de barbeknoei or gourmet.
ingredienten:
4 tomaten
2 tenen knoflook
1 rode ui
sap van een halve citroen
ca. 4 eetlepels olijfolie (extra vergine)
eetlepel witte wijnazijn
half glas witte wijn
halve theelepel mosterd
italiaanse kruiden
peper en zout